دسته‌بندی نشده

راهنمای خرید جاروبرقی

راهنمای خرید جاروبرقی

اهمیت وجود جاروبرقی در خانه، نیازی به تایید و توضیح خاصی ندارد. همه ما می‌دانیم که این وسیله در خانه نقشی حیاتی ایفا می‌کند، و همه‌مان حداقل یکبار در هفته آن را روشن می‌کنیم تا خانه را تمیز کنیم. اگر قصد خرید جاروبرقی دارید، احتمالا تنوع و گوناگوی محصولات و برندهای مختلف داخلی و خارجی شما را گیج کند؛ بنابراین، شاید بد نباشد یک راهنمای خرید جاروبرقی ایرانی و خارجی داشته باشید تا به کمک آن به این سوال که “جاروبرقی خوب چی بخرم” پاسخ دهید و بتوانید انتخابی هوشمندانه داشته باشید که پشیمانتان نکند.

معرفی انواع جاروبرقی موجود در بازار

جاروبرقی‌ها در انواع گوناگونی تولید شده و به دلیل ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی که دارند، هریک برای تمیز کردن محیط خاصی مناسبند. با دانستن قابلیت‌های انواع مختلف جاروبرقی است که می‌توانید، انتخاب بهتری براساس نیاز خود داشته باشید. در راهنمای خرید جاروبرقی، با انواع جاروبرقی آشنا خواهید شد.

1. جاروبرقی سطلی (ایستاده)

جاروبرقی سطلی به شکل استوانه‌ای طراحی شده و به صورت ایستاده روی چرخ‌ها و پایه‌های خود قرار می‌گیرد. این دستگاه در مقایسه با سایر مدل‌های جاروبرقی شکل جذابی ندارد، اما مزیت‌های بسیاری دارد که افراد را مجاب به استفاده از آن‌ها می‌کند. به عنوان مثال اگر از سروصدای بلند جاروبرقی بیزار هستید، باید بدانید که نوع سطلی در حین کار، سروصدای بسیار پایینی دارد.

اغلب مدل‌های جاروبرقی، قادر به تمیز کردن مایعات از سطح زمین نیستند؛ چرا که در صورت مکش مایعات با جاروبرقی معمولی، امکان سوختن موتور دستگاه وجود دارد. اما جاروبرقی سطلی یا ایستاده علاوه‌بر جمع کردن گرد‌و‌غبار زباله‌های خشک، امکان مکش مایعات را هم برای خریدار فراهم می‌کند. البته جمع کردن زباله‌های مایع و خشک تنها یکی از مزیت‌های جاروبرقی ایستاده است. تمیز کردن شومینه، جمع کردن آلاینده‌های ریز و درشت، تخلیه کردن باد تشک و اسباب‌بازی‌های استخر تنها برخی از ویژگی و امکانات جاروبرقی سطلی است.

2. جاروبرقی خانگی کانیستر (خوابیده)

کانیستر یا خوابیده از مدل‌های پرطرفدار جاروبرقی محسوب شده و برای تمیز کردن قالیچه، سرامیک و زیر مبلمان بهترین گزینه محسوب می‌شوند. سری‌های مختلف جاروبرقی خوابیده برای تمیز کردن پرده، روتختی و نقاط دور از دسترس مناسب هستند. جارو برقی کنیستر قیمت مناسب، قدرت و ظرفیت‌های مختلفی داشته و به دلیل وزن به نسبت کم در اغلب خانه‌ها یافت می‌شود. این مدل از جاروبرقی بسیار کم صدا کار می‌کنند، اما باید به این نکته هم اشاره کرد کمی حجیم بوده و فضای زیادی را اشغال می‌کنند.

3. جاروبرقی رباتیک

جاروبرقی رباتیک در اصل یه تی کش و جارو دایره‌ای شکل کوچک است که معمولا در قطر 30 سانت و ارتفاع 8 سانتی‌متر تولید می‌شود. جاروبرقی رباتیک می‌تواند به صورت خودکار و بدون نیاز به حرکات دست، هر نقطه از خانه را نظافت و تمیز کند. مدل‌های جدید جاروبرقی‌های روباتیک، قابلیت بالا‌ رفتن از ارتفاع (تا 2 سانتی‌متر) را داشته و می‌توانند روی هر سطحی از موزایک گرفته تا سنگ و فرش حرکت کنند. زمان نظافت منزل با استفاده از جاروبرقی روباتیک، براساس متراژ و چیدمان خانه متغیر است. در مدل‌های جدید جاروبرقی روباتیک می‌توان با استفاده از گوشی هوشمند، دستگاه را از راه دور کنترل کرد.

4. جارو برقی شارژی یا دستی

این مدل از جاروبرقی در دو دسته بی‌سیم یا سیم‌دار به بازار عرضه شده و برای تمیز کردن سریع و ساده فضا‌های کوچک بسیار مناسب هستند.

اگر از حیوان خانگی نگهداری می‌کنید یا فرزند کوچکی در خانه دارید، طبیعی است که خانه شما بیش از دیگران نیاز به نظافت خواهد داشت. تمیز کردن چندباره خانه با جاروبرقی‌های سنگین و بزرگ می‌تواند، کاری بسیار دشوار باشد. جارو شارژی یا دستی وزن سبکی داشته و نیازی به سری‌های مختلف ندارد. شما می‌توانید برای نظافت سریع خانه، تمیز کردن فضای داخلی ماشین و جمع‌آوری موی حیوانات خانگی از این وسیله استفاده کنید.

5. جاروبرقی کیسه دار یا بدون کیسه؟

جاروبرقی کیسه‌دار برای جمع‌آوری گرد‌و‌خاک و زباله‌ها از کیسه‌های پلیمری، کاغذی یا پارچه‌ای استفاده می‌کند. البته بسته به نوع دائمی یا یکبار مصرف بودن کیسه، بعد از هربار پرشدن، تخلیه شده یا تعویض می‌شود. مهم‌ترین مزیت جارو برقی کیسه‌دار این است که با وجود فیلتر‌های متعدد در دستگاه، گرد‌وغبار و خاک کمتری به موتور جارو می‌رسد. وجود کیسه در این مدل از جاروبرقی‌ها باعث شده، دستگاه نیازی به شست‌و‌شو و نگهداری زیاد نداشته باشد. اما فراموش نکنید که در صورت پر شدن کیسه و عدم تعویض یا خالی کردن آن از قدرت مکش جاروبرقی هم کاسته خواهد شد.

جاروبرقی بدون کیسه، مخزنی جداگانه برای جمع‌آوری گرد‌و‌غبار داشته و معمولا مخزن آن شفاف است تا کاربر از حجم زباله جمع شده در مخزن اگاه شود. موتور جارو برقی بدون کیسه از سایر مدل‌ها بزرگ‌تر بوده و قدرت مکش بیشتری دارد. در این مدل از جاروبرقی، گرد‌و‌غبار داخل مخزن جمع‌آوری شده و امکان بازگشت مجدد غبار به هوا در حین تمیز‌کاری وجود دارد. همچنین احتمال سوختن موتور در جاروبرقی بدون کیسه بسیار بیشتر از مدل‌های دیگر است.

هنگام خرید جاروبرقی به چه مواردی توجه کنیم؟

  • صدا: جاروبرقی یکی از پرسروصداترین لوازم خانگی‌ست. به محض روشن کردن آن، ناگهان صدای موتور بلند می‌شود و هرکس که خواب باشد را بیدار می‌کند. اگر فرزند کم سن‌وسال یا حیوان خانگی داشته باشید، احتمالا متوجه شده‌اید که هنگام فعال شدن جاروبرقی چقدر می‌ترسند و شوکه می‌شوند! خیلی از جاروبرقی‌هایی که این روزها تولید می‌شوند، دارای عایق بدنه و مخزن موتور هستند و صدا را تا حد خیلی خوبی کم می‌کنند. البته که قیمت این جارو برقی‌ها کمی بیشتر از مدل‌های بدون عایق است.
  • فیلتر: تمام جاروبرقی‌ها فیلتر دارند، اما برخی فقط یکی، و برخی مجهز به چندین فیلتر هستند. فیلتر HEPA یا هپا در تمامی جاروبرقی‌های کیسه‌ای هست و اگر جارویتان تنها یک فیلتر دارد، آن فیلتر، هپا می‌باشد. فیلترهای نانو، سایکلون، و مدل‌های دیگر هم وجود دارد که معمولا در جاروهای بدون کیسه استفاده می‌شود. فیلترها باید چند وقت یکبار عوض شوند وگرنه منجر به افزایش صدای جارو می‌شوند.
  • کیسه: جاروها در دو دسته‌ی کیسه‌ای و مخزنی (بدون کیسه) جای می‌گیرند. جاروبرقی‌های کیسه‌ای که اکثرمان از آن‌ها استفاده می‌کنیم، مجهز به یک کیسه‌ی پارچه‌ای یا پلمیری هستند که آشغال‌های جمع شده، درون آن‌ها جای میگیرند. کیسه‌ها باید بعد از هر دو سه بار استفاده خالی شوند تا تاثیری روی روند مکش جارو نداشته باشند. در جاروهای بدون کیسه، آشغال‌ها در مخزن شفاف جاروبرقی جمع و فشرده می‌شوند؛ البته نیاز نیست نگران کارکرد این جارو باشید چون عملکرد و راندمان بالایی دارد.
  • توان: قدرت موتور و توان مکش جاروبرقی یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب جارو، و قیمت آن است. 
  • وزن: جاروبرقی وسیله‌ای نسبتا سنگین است؛ اما از آن‌جا که ابعاد مختلفی دارد، شما هنگام خرید باید جارویی را تهیه کنید که بتوانید به راحتی حمل و جابجا کنید.
  • لوازم جانبی: امروزه جاروبرقی دیگر محدود به تمیز کردن فرش نیست و کف خانه‌ها از انواع مختلفی از سطوح پوشیده شده‌اند. یک جاروبرقی مناسب مجموعه‌ای از ابزار و تجهیزاتی مانند برس کفپوش، برس اثاثه، ابزار تمیز کردن درز و شیار‌ها را داراست. در برخی از مدل‌های جارو برقی، یک محفظه داخلی برای نگهداری از این لوازم وجود دارد.
  • اندازه مناسب سیم جاروبرقی: اگر اندازه سیم جاروبرقی کم باشد، باید در حین جارو زدن به طور مداوم دست از کار کشیده و دوشاخه دستگاه را به پریز برق‌های گوناگون وصل کنید. این موضوع می‌تواند برای تمیز کردن خانه‌هایی با متراژ بالا و نقاط دور از دسترس فراوان واقعا سخت باشد. یک سیم مناسب بلند در حدود 6 الی 6 متر طول داشته و به کاربر امکان می‌دهد بدون قطعی، محل را جارو و تمیز کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *